Dieta przedwiosenna

Obstaje: 7 aż do 21 dni.
Odchudza: Circa 1 kg tygodniowo.
Wolno ją ćwiczyć: Co 2 miechy.
Wysuwana: Wszelkim pełnoletnim, hożym jednostkom.
Niewskazana na rzecz: Dzieci, dorastajacej młodzi, niewiasty w ciąż i karmiących, osoby obolałych.
Rzadko różnorodna w: Witaminy A, D, C, B6, B2 tudzież błonnik.
Dobowa część kalorii: 1000 kcal.

JADŁOSPIS:

DZIEŃ 1. Śniadanie 220 kcal

II śniadanie 60 kcal
Owoc jabłoni.

Obiad 320 kcal
Podwieczorek 190 kcal
Lodowica soku z marchewki, sucharek dietetyczny z powidłami śliwkowymi.

Wieczerza 230 kcal

DZIEŃ 2.

Śniadanie 240 kcal
Talarek chleba żytniego, pełnoziarnistego z cienkim twarożkiem i rzeżuchą (50g), papryka, pomidor uprawny, gołoledź herbat owocowej bez cukru.II śniadanie 125 kcal
Sandwicz z pajdy (25 g) chleba razowego z 1/2 łyżeczki niskokalorycznej margaryny, talarkiem polędwicy i liściem kapuście, lodowica waty mineralnej niegazowanej. Obiad 340 kcal
Rolada wieprzowa z mandarynkami, ziemniaki duszone (100 g), ślizgawica herbat z cytryną bez cukru.Podwieczorek 110 kcal
Ślizgawica soku z marchewek i sucharek bez cukru.Posiłek wieczorny 215 kcal

DZIEŃ 3.

Śniadanie 250 kcal
Muesli ze miernej pomarańczy, 3 łyżek płatków owsianych, łyżki słonecznika, łyżki miodu ze ślizgawicą jogurtu przyrodniczego, lodowica kaw zbożowej.II śniadanie 80 kcal
Spore owoc jabłoni wypiekane, ślizgawica wat mineralnej niegazowanej.

Obiad 390 kcal
Mintaj upieczony w folii (150 g), ziemniaki pitraszone (100 g), surówka z sałat zakwaszanej i marchwi (100 g), gołoledź herbat z niedoświadczonej bez cukru.

Podwieczorek 100 kcal
Kolba soku pomidorowego bez cukru.Posiłek wieczorny 240 kcal
Omlet owocowy, ślizgawica kawusi zbożowej bez cukru.

DZIEŃ 4.

Śniadanie 220 kcal
Piętka chleba kruchego żytniego z plastrem wędzonej to znaczy wypiekanej biust drobiowej, surówka z papryki, pomidora, 6 oliwek i szczypiorku.
II śniadanie 100 kcal
Sałatka z marchewki (100 g), pokrojonej w małe prążki, skropionej sokiem cytrynowym, z Nowiusieńka ostrosłup odżywiania pieprzem, słodzikiem, łyżką śmietany 18 %, 1 łyżeczką drobnostek słonecznikowych i posiekaną natką pietruszki, pół banana.

Obiad 350 kcal
Podwieczorek 85 kcal
100 g budyniu waniliowego z bonusem plonów mrożonych albo z kompotu.

Wieczerza 240 kcal
Szmal z pustej forsy i cebul w sosie z jogurtu i majonezu z okruszyną soku z cytryny, piętka chleba razowego skorumpowanego margaryną i skroplonego łyżeczką przebieranych orzechów.

DZIEŃ 5.
Śniadanie 230 kcal
2 kanapek z chleba razowego z 2 talarkami polędwicy drobiowej, papryka marksistowska, ogórek konserwowy, ślizgawica herbat z cytryna bez cukru.II śniadanie 100 kcal
Sałatka z marchewki, gołoledź waty mineralnej niegazowanej.Obiad 360 kcal
Szczypiąca sałatka z makaronem, lodowica herbat naiwnej bez cukru.Podwieczorek 110 kcal
Miseczka budyniu waniliowego (100 ml), polana sokiem malinowym.

Posiłek wieczorny 210 kcal
Zapiekanka ziemniaczana, ślizgawica herbat owocowej bez cukru.

(maja)

Dodaj komentarz