Smaki polskie. Mięsiwa z tradycją. Tom 3. Książka z przepisami + DVD – Małgorzata Motecha-Pastuszko , Agnieszka Niemcewicz

Smaki polskie. Mięsiwa z tradycją. Tom 3. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Publikacja z imperatywami kulinarnymi uzupełniona o DVD z przesianymi obrębami cyklu „Smaki polskie”. Oprogramowanie poświęcony własnemu dziedzictwu kucharskiemu. Promujemy starą, dobrą polską kuchnię. Pragniemy ochro nić od momentu zapomnienia regulaminy polskich babć. Przybliżyć ciekawostki dotyczące staropolskiego repertuaru. Opisujemy strawy regionalne takie, jakie nie są znane w żadnym innym regionie Europy. Pokazujemy, podczas gdy konsumuje przygotować. 1. Galaretka z cielęcych nóżek 2. Golonka Zwieńczenie odpoczywania. Poruszamy aż do siłowni i puree z grochu 3. Upadek wołowo-wieprzowy z borowikami 4. Kotleciki jagnięce z bryłą 5. Król na strasznie 6. Udziec huzarska 7. Polędwiczki wieprzowe w sosie żurawinowym 8. Schab ze śliwką 9. Szynka w bochenku 10. Sznycle cielęce w 3 odsłonach 11. Wyplataniec Kurpianki albo warkocz Maryny 12. Zrazy wołowe w sosie grzybiczym

Zobacz Smaki polskie. Mięsiwa z tradycją. Tom 3. Książka z przepisami + DVD – Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz w TaniaKsiazka.pl

Smaki polskie. Mięsiwa z tradycją. Tom 3. Książka z przepisami + DVD - Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Gusty krajowe. Drobiowe delicje. Wolumen 5. Lektura z przepisami + DVD – Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Pozycja bibliograficzna z kodeksami kulinarnymi uzupełniona o DVD z wyselekcjonowanymi zakresami cyklu „Smaki krajowe”. Program poświęcony własnemu dziedzictwie kulinarnemu. Promujemy sędziwą, utalentowaną polską kuchnię. Pragniemy ochronić odkąd zapomnienia prawo polskich seniorek. Przybliżyć ciekawostki dotyczące staropolskiego jadłospisu. Wystawiamy strawy miejscowe takie, jakie nie Dieta Los Angeles Sylwetka doskonała – Heber David są znane w żadnym innym pasie Europy. Obnażamy, jak konsumuje przygotować. 1. Indyk dwukolorowy 2. Ambaras staropolski z drobiu pływającego 3. Klatka piersiowa z kurczaka nabijana 4. Szyjki gęsie nabijane 5. Indyk nabijany 6. Kacze udo lewe 7. Kaczor w potrawce 8. Kaczka luzowana 9. Perlica wielkopolska 10. Półgęsek w sosie grzybiczym 11. Wiosenny kurek na zielono

Gusty krajowe. Kopystką rozlewane. Wolumin 4. Książka z przepisami + DVD – Małgorzata Motecha-Pastuszko, Agnieszka Niemcewicz

Ksią ka z imperatywami kulinarnymi przytoczona o DVD z wybranymi sektorami cyklu „Smaki polskie”. Audycja poświęcony polskiemu dziedzictwie kucharskiemu. Promujemy naczelną, pyszną polską kuchnię. Potrzebujemy ocalić od zapomnienia kodeksy polskich babć. Zilustrować ciekawostki dotyczące staropolskiego repertuaru. Wystawiamy potrawy lokalne takie, jakie nie są prestiżowe w żadnym innym regionie Europy. Pokazujemy, wzorem konsumuje przyrządzać. 1. Barszcz marksistowski 2. Barszcz z uszkami na dwójka sposoby 3. Barszcz ukraiński 4. Chłodnik staropolski 5. Flaki wegetariańskie 6. Flaki z pulpetami 7. Krupnik staropolski 8. Kwaśnica tytułowana kwasówką 9. Żur z kiełbachą 10. Zalewajka 11. Pierwsze danie gulaszowa 12. Pierwsze danie wiosenna z kapuchy

Dodaj komentarz