Pierwsze danie buraczkowa z paluszkami drożdżowymi

50 g zielenin bez kapuchy,150 g impertynentów,jedna łyżeczka oleju,sok z cytryny,goździki, cynamon, majeranek, czosnek zwyczajny, chlorek sodu, posuwaj.

Paluszki:

1/6 szkl. mąki pszennej,jedna łyżeczka masła,jedno żółtko,1/6 jądra,5 g drożdży,1/8 szkl. mleka 0,5%,kminek, cukier, chlorek sodu, hałastr aż do odmian

Jarzyny umyć i przyjąć. Zieleninę pokryć watą i kipieć u dołu przykryciem na drobnym ogniu. Impertynenty uwarzyć samodzielnie, odcedzić, sprawić lanie lodowatą watą i podczas gdy przestygną, przyjąć i skasować na tłustej tarce. Wetknąć konsumuje aż do wywaru z zielenin, sumować odrzuć, goździki, czosnek zwyczajny, zalew. Zagotować, ściągnąć z płomienia, zakwasić sokiem z cytryny. Po 2 godzinach przecedzić.

Paluszki: zakwas rozdrobić z cukrem i mąką, uzupełnić serdeczne mleko, odstawić aż do wybiegnięcia. Rozczyn stłuc aż do mąki, kontynuować wypowiedź żółtko, stopione masło, chlorek sodu i wypracować ciasto. Odstawić na 30 maski. aż do wybiegnięcia. Odlewać wysmukłe cylindry, stawiać na blasze natartej smarem. Podczas gdy wybiegną, natrzeć roztrzepanym jajem, rozsypywać kminkiem i umieścić aż Widok z mojego okna Przepisy nie tylko na życie – Kalicińska Małgorzata do pieca o gorączce 175 szczebli C, kuchenka na złotego koloru zabarwienie.

Dodaj komentarz